Tinc un local i vull instal·lar un bar , cafeteria o restaurant. Que he de fer?

Desenvolupar un negoci com un bar o una cafeteria des de zero pot ser tot un repte, especialment quan et trobes davant d’un local completament buit que requereix una adaptació total. Afrontar aquesta situació implica considerar diversos factors, com ara la planificació del disseny interior, la compra d’equips de cuina i bar, l’obtenció de les llicències i permisos necessaris, a més de la contractació i formació del personal. És essencial tenir una visió clara del tipus d’establiment que es vol crear, així com conèixer a fons el públic a qui es vol atendre. A partir d’aquí, es poden establir estratègies per atraure i fidelitzar clients, així com diferenciar-se de la competència. Per últim, però no menys important, cal tenir en compte els requisits legals i normatives per a garantir el compliment de les regulacions pertinents, així com la sostenibilitat del negoci a llarg termini. Totes aquestes etapes conformen el procés complex, però apassionant, d’iniciar i gestionar un negoci de restauració.

La primera decisió que cal pendre es quin local es el més adient. Es important la seva situació, i quina es la meva clientela. No es el matiex una caferia d’una zona de pas al prop d’una estacio de tren, que un local on les persones que en facin us puguin estar més temps gaudint de l’espai.

Un cop la zona la tenim clara, el següent pas es triar local a partir de l’oferta disponible en aquell moment. Tot seguit us proposo una serie elements que cal tenir en compte alhora de triar-lo:

  • Cal saber si el local te sortida de fums o be es possible realitzar-la. Aquest es un element clau que cal que tinguem en compte tindre una cuina, fegidores, planxes. Sense una sortida de fum no serà possible instal·lar el local.
  • També cal tenir en compte que la nostra activitat pot ser molestar per al veïns, pel que cal tenir present que en moltes ocasions sera necesar aillar acusticament el local perque no afecti als veïns mes propers, normalment els que estan a sobre.
  • Hem de recordar que el local haura de ser accessible per a les persones amb mobilitat reduida i per tant l’acces haura de ser possible sense graons i banys adaptats a les persones amb necessitats especials.
  • Si el local disposa d’estructura metàl·lica o vigues de fusta, aquestes s’hauran de protegir contra el foc i per tant sera un punt a tenir en compte i una altre depesa.
  • La ubicació de les unitats exteriors dels sistemes de climatitazació també es un altre punt a tenir en compte. El milor es col·locar-les a la coberta de l’edifici. Si es una comunitat de propietaries caldrà negociar la seva ubicació per al que no molesti. Si ho aconseguim ja se tenim molt guanyat. L’altre opció son les façanes del edifici, pero en tocas sembre le s unitat estaran instal·lades a l’interior del local i només serà possible la sortida d’aire que com a minim hauria d’estar a mes de 2.5 m del terra.

Es important informar-se de les ordenances reguladores de cada municipi per esta ben informats de la normativa local que ens afecta. Aquesta pràctica és essencial per garantir el compliment de les lleis i regulacions que poden tenir un impacte directe en la nostra vida diària. A més, estar al corrent de les ordenances municipals pot ajudar a evitar possibles conflictes legals i a mantenir una convivència harmoniosa amb la resta de la comunitat. No obstant això, la complexitat i la diversitat de les ordenances locals poden fer que sigui un repte mantenir-se al dia de totes les regulacions aplicables. Per això, és recomanable buscar assessorament professional o recórrer a fonts oficials per assegurar-se de comprendre i complir correctament les normatives locals.

Deixa’t assessorar per un enginyer amb experiencia amb la implantació de nove activitats.

  

Deixa un comentari